eSERVICE NFC

Wil je meer informatie?

  Parcours de ville de Confolens
  Mairie de Confolens
  Place de l'hôtel de ville
  16500   Confolens

  Tel.   +33 5 45 84 01 97

  e-mail:   tourisme@cc-confolentais.fr

  Web site:   http://www.mairie-confolens.fr/fr/

Geschiedenis Confolens

  Het rijke erfgoed

Geschiedenis van Saint-Germain-de-Confolens

St-Germain en zijn kasteel

Wandeltocht

Het historische centrum van de stad

De randen Goire

Saint Michel

De Fontorse

Saint Barthelemy

Loopbruggen Blossac rechter om magistratenhof

Saint-Germain-de-Confolens

events

Vrijdagen in de zomer

Boerenmarkten

Het muziekfestival

Stad Confolens

(Ville de Confolens)

  Confolens is een stad vol geschiedenis. De donjon, de Romaanse kerken, vakwerkhuizen en de vele woningen zijn de juwelen. Op de hoek van elke straat, wordt de rijke geschiedenis van Confolens geschreven in steen. Sinds 2008, de Gemeenschap van gemeenten van Confolentais beschikt de nationale label Kunst en Geschiedenis. Dit label erkent de rijke erfenis Confolentais (architectuur, landschap, lokaal geheugen, hedendaagse kunst ...). Ontdekkingstochten van de stad Confolens en Confolentais worden regelmatig gehouden in het gezelschap van een gids een vergunning van het ministerie van Cultuur (op reservatie bij de Toeristische Dienst van Confolentais). Tijdens uw bezoek, neem de tijd om de straten van de stad lopen. De panelen aangebracht op de opmerkelijke gebouwen laat u kennismaken met de architectuur en de geschiedenis van Confolens. Een rondleiding zal u helpen ontdekken de wonderen van de stad in uw eigen tempo.

Confolens - GPS Point

(Confolens - Point GPS)

De dam op de Issoire

(Le barrage sur l'Issoire)

  De dam is onderdeel van de uitvoering van de drinkwatervoorziening netwerk van de bevolking. Inderdaad, om de bewoners van Confolentais verschaffen, was het noodzakelijk om een ​​belangrijke water reserve. De Issoire bleek de enige bron voldoende zijn om dit doel te bereiken zijn. Het water vakbond vervolgens opdracht tot de bouw van een dam die werd geïmplanteerd om de oude plaats genaamd de Charraux, in het bijzonder de plaats van een oude koren molen. Gebouwd tussen 1970 en 1971, heeft de dam resulteerde in een aantal onteigeningen, opvullen van de linkeroever van de Issoire en de bouw van een vervanging op de weg van de oude landweg. 15 m hoog en 67,5m lang, biedt het drinkwater aan 19 gemeenten in de sector.

Het hotel Dassiers des Brosses

(L'hôtel Dassier des Brosses)

  Dit landhuis werd gebouwd rond 1775 door een opmerkelijke, Joachim Dassiers des Brosses. Gebouwd tussen erf en tuin volgens de norm, het gebouw, echter moesten zich aanpassen aan bestaande gebouwen. Deze aanpassing resulteert in een asymmetrie aan de voorzijde en een axiale verschuiving tussen de gateway en het portaal. Verkocht als nationaal goed tijdens de revolutie, het herbergt de rechtbank en de sub-prefectuur. Hoofdkwartier van het stadhuis is al sinds 1867, werd het gebouw aan toegankelijkheidsnormen te zetten in 2012. Zijn trappenhuis met smeedijzeren leuning, is een monumentaal pand.

De plaats van het stadhuis en de hallen

(La place de l'hôtel de ville et les halles)

  Voorheen plaats van Mijnbouw, het plein van kleinere omvang dan vandaag verheugd over de markt in de hallen. Ze waren tussen de apotheek en parfumerie. Neemt plaats zijn naam en zijn huidige vorm in de negentiende eeuw. Deze herontwikkeling is gebaseerd op de bouw van nieuwe hallen, het vervangen van ontbrekende oude 1830. Getuigenis van metaal architectuur, werden deze geïnspireerde Baltard hallen gebouwd tussen 1892 en 1894 op de plannen van de architect Wiart. Dit centrale gebied is in het hart van diverse evenementen.

De Saint Maxime kerk

(L'église Saint Maxime)

  De Saint-Maxime kerk, in de tiende eeuw genoemd was de zetel van een priorij verbonden aan de abdij van Lesterps. Limousin stijl portal is het oudste gedeelte van het gebouw. Gedateerd dertiende eeuw, het bestaat uit een aantal gebroken boegrol rust op een spiegel versierd met haken en landhoofden. Met uitzondering van de sacristie dateert uit de zestiende eeuw, werd de kerk herbouwd in de vijftiende en vooral de negentiende eeuw. De priester Blaudy toezicht op de werkzaamheden van de toren, het gewelf van het middenschip en de deur van het noorden hergebruik van de stenen van de kerk Saint-Michel, vernietigd op dat moment.

Het herenhuis van de graven

(Le manoir des Comtes)

  Gebouwd tussen 1490 en 1520, is het landhuis bestaat uit verschillende gebouwen verspreid langs de straat van de Zon en Goire. De strategische ligging die het inneemt hem in staat stelt om de brug Goire en de rue du Soleil, middeleeuwse Grand'rue beheersen. Onrechte genoemd Manor van de graven, het is eigenlijk de tollenaars van de woonplaats. Het onderscheidt zich door haar vele frames gesneden renaissancestijl. Een stadspoort, de poort Goire werd grenzend aan de vierkante toren. Nu verloren, het is vindbaar sporen van scheuren zichtbaar op een muur.

Huis van de hertog van Epernon

(La maison du duc d'Epernon)

  Dit vakwerkhuis van de vijftiende eeuw, gelegen in het middeleeuwse hoofdader, is een van de meest karakteristieke van de stad. De functie van het gebouw blijft een mysterie, en een aantal hypothesen zijn geweest: herberg handel op strooizout, etc. Het huis is vernoemd naar de lokale legende van de hertog van Epernon. Het zegt dat in 1619, de hertog zouden samen 300 heren om het ontsnappen van Marie de Medici, gevangen gezet door zijn zoon Lodewijk XIII in het kasteel van Blois te bereiden. In tweeën gesplitst in de zeventiende eeuw, het behoort nu in zijn geheel aan de gemeente.

The Old Bridge

(Le Pont Vieux)

  In de Middeleeuwen, de oude brug is de enige brug naar het Wenen te steken. Het kan dateren uit de dertiende eeuw en vervangt het doorwaden gematerialiseerd door de deur van de zelfde naam. Oorspronkelijk was voorzien van een ophaalbrug en drie versterkte torens: de Saint-Maxime toren, de toren van My en St. Bartholomew beurt. Deze torens, zeer beschadigd, werden vernietigd in 1777 om de beweging te vergemakkelijken. Tot 1849, toen de bouw van de Pont Neuf, concentreerde hij handelsstromen. Vandaag voetgangers, oude brug en de drie torens verdwenen ontbreekt het embleem van de stad.

Het hotel Dassiers Borstels - GPS Point

(L'hôtel Dassier des Brosses - Point GPS)

Plaats van het stadhuis en de hallen - GPS Point

(La Place de l'hôtel de ville et les halles - Point GPS)

De Saint Maxime - GPS Point

(L'église Saint Maxime - Point GPS)

Het herenhuis van de graven - GPS Point

(Le manoir des comtes - Point GPS)

Huis van de hertog van Epernon - GPS Point

(La maison du duc d'Epernon - Point GPS)

De oude brug - GPS Point

(Le pont vieux - Point GPS)

De molen Goire

(Le moulin du Goire)

  De aanwezigheid van een molen langs Goire wordt getuigd in de achttiende eeuw. Het huidige gebouw dateert voor zijn deel van de negentiende eeuw. Het was oorspronkelijk een looikuip omgezet in het negentiende-eeuwse oliemolen (koolzaad en noten). Gebouwd op een bereik Goire levert stroom aan het stuur en rijden de slijpsteen binnen. De molen gebruikt totdat de jaren 1960, toen produceerde olie tweemaal per week. Het is de enige molen in het gebied stil te houden zijn wiel, waardoor het uitzonderlijk maakt. Ook de typische materialen van de Miller.

De molen Goire - GPS Point

(La moulin du Goire - Point GPS)

De kerker

(Le donjon)

  De donjon heeft een dominante positie op de rotsachtige kaap scheiden van de Weense Goire. Plein in het plan, het werd gebouwd in de elfde of twaalfde eeuw. Dit symbool van macht is herhaaldelijk belegerd door de graven van de maart, die Boson III, die aan zijn voeten overleed in 1091. In ruïnes uit de vijftiende eeuw, echter, het is gemaakt door de protestantse troepen in 1568. Een stadspoort, de Saint-Michel poort, in de buurt was. Het werd verwoest in 1790, maar er is nog een ronde toren gebouwd in een huis. De kerker wordt nu bewaard op tien meter hoog.

De afdeling

(La salle ou porte de ville)

  Gebouwd in de dertiende eeuw, het Paleis van Justitie was in de castrale zwanger zijn of castrum. Zijn zeer slanke gevel wordt gekenmerkt door twee kleine twin baaien op de 1e verdieping, dat de zaal gewijd aan de Heer verlicht. De kamer op de begane grond, de aula, bezette de rechterlijke functie. Een spitsboog deur naar de kamer bevestigd. Het wordt vaak genoemd Stadspoort, terwijl het eigenlijk een deur verbindt de castrum naar de stad. De deur heeft een knaller, een opening boven de overgang naar de ingang te verdedigen door het gooien van stenen naar vijanden.

De kerker - GPS Point

(Le donjon - Point GPS)

De hal of stadspoort - GPS Point

(La salle ou porte de ville - Point GPS)

De plaats van Fontorse

(La place de la Fontorse)

  De plaats van Fontorse of stromende fontein, vernoemd naar de fontein in het centrum. Blijkend uit de vijftiende eeuw, de fontein krijgt zijn huidige vorm tot in de negentiende eeuw. Door de ligging aan de handelsroute door de stad, de plaats is bruisende sinds de middeleeuwen. Herenhuizen en oude herbergen aan het plein grenzen weerspiegelen het belang ervan in de geschiedenis van de stad. Verliest het zijn dominantie in de negentiende eeuw na de bouw van de Pont Neuf en de verplaatsing van de commerciële as. Het heeft nu een woonfunctie.

Het klooster van de Arme Clarissen

(Le couvent des Clarisses)

  Het klooster van de Clarissen, gebouwd in 1638, is het tweede klooster gebouwd Confolens. De zusters steunen het onderwijs van meisjes uit 1658 tot de Revolutie. In 1792, de gemeente draagt ​​het ziekenhuis in het gebouw. Aan het eind van de negentiende eeuw, dankzij de erfenis van Labajouderie familie, het ziekenhuis uitgebreid, gerenoveerd en noemde Labajouderie Hospital. Het verhuisd naar een nieuw gebouw in de buurt van het verpleeghuis Pre vijver in april 2015. De rijkdom van het gebouw is de kapel. Gebouwd rond 1675, heeft het zeventiende-eeuws monumentaal Monument Historique.

De straat van Ansac Deuren

(La rue des Portes d’Ansac)

  In de Middeleeuwen werd de parochie van Ansac-sur-Vienne, vandaar de verwijzing naar Ansac in zijn naam deze buitenwijk van de stad verbonden. Deze straat is hoofdzakelijk samengesteld uit huizen van leerlooiers of handelaren en wordt gekenmerkt door de vele ingelijste houten gevels van de zestiende en zeventiende eeuw. Levendig in de Middeleeuwen, de straat van Ansac deuren bekend als de straat van Sun een daling van de activiteit als gevolg van de bouw van de Pont Neuf en de wijziging van de wegen. Één van de stadspoorten van St. Bartholomeus gebied was op het kruispunt van de Latijnse Way.

Place de la Fontorse - GPS Point

(La Place de La Fontorse - Point GPS)

Het klooster van de Arme Clarissen - GPS Point

(Le couvent des Clarisses - Point GPS)

Straat Ansac Deuren - GPS Point

(La Rue des Portes d'Ansac - Point GPS)

De kerk van St. Bartholomeus

(L’église Saint-Barthélemy)

  Gebouwd in de twaalfde eeuw, de kerk is de zetel van een priorij verbonden aan de abdij van Lesterps. Zijn toewijding aan St. Bartholomeus, de patroonheilige van leerlooiers, getuigt van het belang van de leerlooierijen in dezelfde buurt. Het schip en de portal lijken romans, de zijkapellen dateren uit de vijftiende eeuw en de toren werd verhoogd na 1630. Met de bouw van de wijk muren na 1469, is de kerk gevonden buiten de muren. Tot 1840 de parochie begraafplaats gestrekt bij het voorplein. Het gebied is inmiddels herontwikkeld en een plein vernoemd naar een lid van de Maquis Foch.

Het treinstation

(La gare)

  Ingehuldigd in 1887, Confolens station ligt aan het spoorwegknooppunt gevormd door de lijn Roumazières- Le Vigeant en de lijn die de Kleine Mairat Confolens in Angoulême door Champagne-Mouton. Het station is gebouwd op een standaardformulier uitgegeven op nationaal niveau: een centrale instantie aan een vloer, twee vleugels op de begane grond en het gebruik van niet-lokale materialen zoals leisteen. Het station, verlaten in de tweede helft van de twintigste eeuw, wordt nu gebruikt door de Vereniging van Charente Limousine Railroad voor zijn Vélorail en toeristische trein operaties.

De kerk van St. Bartholomeus - GPS Point

(L'église Saint Barthélémy - Point GPS)

Het station - GPS Point

(La gare - Point GPS)

De sub-prefectuur

(La sous-préfecture)

  Bij de oprichting in 1800, de sub-prefectuur heeft geen gebouw. Het is gevestigd op zijn beurt in de straat GIBOUIN Theophilus, de pastorie van St. Maxime gebied, het hotel Dassiers Borstels en plaats van Fontorse. Het was pas in de late jaren 1840 dat de afdeling koopt land en beginnen met de bouw van een toegewijde gebouw. De sub-prefectuur is gebouwd op de plannen van Paul Abadie vader in een neoklassieke stijl en ingehuldigd in 1852. De installatie Sint-Bartholomeus kant laat vis-à-vis rebalancing van Saint-Maxime, historische wijk in plaats van de uitoefening van de macht.

De Pont Neuf

(Le Pont Neuf)

  De bouw van een nieuwe brug over de Vienne wordt zo vroeg als 1845 tot doorstroming en de veiligheid in de stad te verbeteren genoemd. Deze infrastructuur werd gebouwd tussen 1848 en 1849 als onderdeel van de nationale workshops; het een aanvulling op de voorzieningen Blossac voetpaden en straten in de hele wijk St. Maxime. De Pont Neuf wordt ook wel BABAUD Laribière brug, als eerbetoon aan zijn sponsor, adjunct en na prefect van Charente. De bouw is radicaal veranderd verkeersstromen en blijft vandaag de enige twee-weg kruispunt van Vienne.

Het klooster van de Récollets

(Le couvent des Récollets)

  Gebouwd rond 1616, het klooster van de recollecten is de eerste van drie kloosters aankondiging van de Contra-Reformatie (of katholieke Herovering) Confolens. Het ligt buiten de muren van de wijk Saint-Maxime op een nieuwe locatie. Consuls gefinancierd zijn constructie, alsook die van de kapel in 1622. Gesloten van de Revolutie, de monastory werd omgezet in een gevangenis voor vrouwen in 1793, gevolgd door de middelbare school en universiteit uit 1808. Het voormalige klooster is verheugd vandaag kantoren verenigingen zoals de Festival van Confolens. De kapel werd in 1919 omgezet in een bioscoop.

Het Tribunaal

(Le Tribunal)

  Het eerste project dateert rechter om 1865. Gedurende deze periode is het de bedoeling om het hotel Dassiers rechter borstels te transformeren, maar het werd gekocht door de stad duwt de afdeling om een ​​nieuw gebouw te bestellen. De rechtbank is gelegen langs de weg van Limoges, het is gebouwd op de plannen van de departementale architect Dubacq en ingehuldigd in 1868. Zoals vele rechtbanken, het heeft een neoklassieke gevel sinds oude referenties van deze bouwstijl zijn verbonden met noties van orde en gerechtigheid . Het gebouw is toegewezen sinds de sluiting van de rechtbank in 2010.

De sub-prefectuur - GPS Point

(La sous-préfecture - Point GPS)

De nieuwe brug - GPS Point

(Le pont neuf - Point GPS)

De Récollets - GPS Point

(Le couvent des Récollets - Point GPS)

De rechtbank - GPS Point

(Le tribunal - Point GPS)

Het kasteel van Saint-Germain

(Le château de Saint-Germain)

  Het kasteel is gelegen op de rotspunt aan de samenvloeiing van de Vienne en Issoire. De oudste dateren uit de twaalfde eeuw met de oude romaanse donjon. Het was een deel van de provincie van de Marche en diende als een voorpost geconfronteerd Confolens en Chabanais County. Het werd geleid door belangrijke families zoals de Rochechouart-Mortemart of Sennecterre. Het kasteel zoals we die vandaag kennen dateert uit de eerste helft van de zestiende eeuw, onder leiding van de familie Pérusse des Cars. Het kasteel werd aangevallen en genomen door de protestantse troepen in 1570. Toen verkocht als nationaal goed in 1793, is het al verlaten voor meerdere jaren. Antoine Sylvain Prevost-Dumarais, eigenaar van het domein Boisbuchet, kocht het kasteel in het begin van de negentiende eeuw, draaien in steengroeve, die aanzienlijk verlaagt de site. In de loop van de negentiende eeuw, het eigendom wordt van de priesters van Saint-Germain en het Bisschoppelijk Vereniging van Charente in 1937. Het was pas in de jaren 1970 en de tussenkomst van de Vrienden van het Kasteel van Saint-Germain naar de ruïnes gestabiliseerde . De vereniging jaarlijks georganiseerd vrijwilligersprojecten dévégétaliser naar de site en achterwanden zo veel mogelijk. Communautaire Lagerhuis van Confolentais wordt eigenaar van het kasteel in 1995 en leidde de laatste grote campagne kristallisatie ruïnes tussen 1998 en 1999. Het kasteel, met de belangrijkste gebouw en de vier torens, vormen een vierhoek in het centrum dat zich bevindt hooggerechtshof. Een begane gemonteerd verbindt het hooggerechtshof op het erf. Het is in de lagere binnenplaats die is de toegangspoort tot de kelders. De site is geregistreerd als historische monumenten sinds 1925.

Het kasteel van Partoucie

(Le château de la Partoucie)

  Het bolwerk van de Partoucie (ook wel gespeld Pardoucie) was op de linkeroever van de Vienne. Het bestond al in de vijftiende eeuw en behoorde tot de familie Perdoux. Op dat moment, het kasteel was een vierkant fort met hoektorens, omgeven door grachten en bereikbaar via een ophaalbrug. In 1615, het leengoed terug naar Jehan Pastoureau van Rie. In de achttiende eeuw, de nieuwe eigenaar François Lagrange geschoren het kasteel om een ​​nieuw hoofdgebouw te bouwen. Deze koopman leerlooier Confolens ging de adel door het kopen van Koning wethouder. In 1790 wordt de parochie van Négrat verwijderd en de plaats genaamd de Partoucie maakt deel uit van de gemeente Saint-Germain-de-Confolens. In 1825, nog steeds te onderscheiden het kadaster de twee hoektorens noorden en de gracht. Het kasteel bestaat vandaag de dag van het huidige huis, een stal en een schuur. Het middeleeuwse gebouw, blijft er slechts de basis van het noordoosten toren en de huidige oude gracht aan drie zijden van de behuizing.

De Sint-Vincent kerk

(L'église Saint-Vincent)

  Vermeld in 1185, St. Vincent's kerk maakte deel uit van het kasteel en werd ingesloten in de muren. Het wordt algemeen beschouwd als de oude kapel. Echter, een recente studie heeft de neiging om dit idee te weerleggen en in plaats daarvan beschouwen het als kerk gebruikt door zowel de Heer en adellijke families die in de buurt woonde van het kasteel district. Ze zou de stad parochiekerk van alle inwoners van het dorp in de eerste helft van de zestiende eeuw met de bouw van het nieuwe kasteel geworden. De Grieks kruis plan en de extreme eenvoud qua inrichting en openingen maken van de unieke kerk van St. Vincent in de Confolentais. De muurschilderingen dat er helaas verdwenen. De klokkentoren, gebouwd op het transept kruising, werd verwoest en vervolgens herstelde tot een niveau onder het oorspronkelijke niveau. Op de kruising, heeft de oude koepel op hangers zijn vervangen op een onbekende datum door een houten frame. Binnen kan men diverse opmerkelijke elementen te zien: de grafsteen van een ridder (herbelegging) versierd met een kroon Patte, een speer en een zwaard; een oorlogsmonument gerealiseerd door de kunstenaar Jean Limousin Teilliet. De kerk heeft het onderscheid van het altijd de begraafplaats aan de transept en de apsis.

De brug over de Vienne

(Le pont sur la Vienne)

  De brug dateert uit de twaalfde eeuw. Voordat de bouw, de kruising van Wenen was door een doorwaadbare plaats gelegen aan de Sainte-Madeleine eiland. Afmetingen ongeveer 115 meter lang en bestaat uit negen bogen. De zevende arch (te rekenen vanaf Sainte-Radegonde) lijkt meer recente sinds gebouwd in kalksteen, terwijl de rest van de brug is gemaakt van graniet. Zij kan worden vervangen een ophaalbrug. We kunnen ook aannemen, in het licht van de strategische ligging, werd de brug ook uitgerust met verdedigingstorens zoals Old Bridge Confolens. In elk geval was hij de brug tol te functioneren door het opleggen van belastingen op commercieel verkeer. In 1882, heeft belangrijk werk geresulteerd in de nivellering van de sporen batterij, verlies van beschutting boven de sporen; nivelleren van de vloer en het installeren van metalen leuningen. Het blijft het enige kruispunt van Vienne Saint-Germain.

de kermis

(Le champ de foire)

  De stad telde verschillende kermissen tijdens haar geschiedenis. De eerste kermis, voor de handel in vee, bevond zich in de buurt van de steengroeve in de buurt van de oude poort Marchedieu. Maar kermis is te krap in de tijd. De gemeente beslist om grond in Wenen rand, de huidige kermisterreinen, 1 juli 1858. Op die datum te kopen, de beurzen van Saint-Germain waren zeer populair en trok een grote menigte op de 8ste van de maand. Het was daarom noodzakelijk om een ​​meer geschikte land om hen tegemoet te vinden. Aan het einde van elke show, werden de dieren vervoerd door de spoorlijn van Confolens tot Roumazières en Isle Jourdain via het station van Saint-Germain-Lessac. Beurzen daalde in de jaren 1930, wat leidt tot de vervreemding van de grond in 1935. Het werd uiteindelijk slaapgedeelte in 1974. Het is nu de kern van het grote dorp feesten, zoals het feest van 1 mei.

Het oude stadhuis

(L'ancienne mairie)

  Gelegen plek Teilliet Jean, het voormalige gemeentehuis bezet een huis dat dateert uit de zestiende eeuw. In 1825, dit huis behoort tot Dr. Peyrot, arts Confolens. De gemeente kocht het in 1862 naar de pastorie daar te vestigen. Maar de priester weigerde om zich te vestigen en de gemeente laat het uiteindelijk naar school van de Zusters van de Voorzienigheid de congregatie meisjes. De school bleef daar tot 1904. Na de school gesloten is, het huis dient als een behuizing bericht ontvanger. Het werd bezet door de stad sinds 1920. Sinds de oprichting van de nieuwe stad van Confolens, de duurzaamheid van gedelegeerde stadhuis is verplaatst naar het postkantoor gebouw. De begane grond van het huis wordt nu bezet door de Winkel van Scheppers. kamers op de bovenverdieping wordt gebruikt als congres- en tentoonstellingsruimte.

De kapellen van Saint-Germain

(Les chapelles de Saint-Germain)

  Het dorp had verschillende kapellen in de geschiedenis. St. Anthony kapel bezetten de hoogten van Bellevue; Ze bezat een begraafplaats. Het wordt beschouwd als de eerste plaats van aanbidding in het dorp. De kapel en de begraafplaats werden gebruikt om eeuw XVIIIIth, toen de kapel werd verwoest. Een andere kapel, de kapel van St. Anne, was in de buurt van de brug van Issoire. Het zou dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw. Het wordt verkocht als nationaal goed in 1795 of 1796 en de muren werden gebruikt als basis voor de bouw van een huis. nog steeds te onderscheiden in de straat de rand van de deur van de kapel met zijn kalkstenen pieren Pressac. Een derde kapel bevindt zich in de dorpsstraat van de oude kapel. Geen woord, het is herkenbaar aan de deur en twee ramen bedekt bakstenen halfronde (deze openingen zijn nu ommuurd). Een vierde kapel Notre-Dame-de-la-Pitié, wordt geciteerd in de tekst en in de buurt van Issoire, maar geen zekerheid is vastgesteld. Ten slotte is de vijfde kapel van het dorp is de kapel van de Sainte-Madeleine eiland.

De oude scholen

(Les anciennes écoles)

  Deze gebouwen, die op het kadaster van 1825 werden gekocht door de gemeente in 1883 en ingrijpend aangepast aan de burgemeester en de school te installeren. Het stadhuis is gelegen in het noordelijke deel van het gebouw en de school in het zuidelijke deel; een externe trap diende als afbakening tussen de twee functies. De school bestaat uit een een-kamer, de huisvesting voor de leerkracht en een bijlage. In de rug waren twee cursussen, een overdekte binnenplaats en een tuin. Mixed Oorspronkelijk was de school omgetoverd tot een jongensschool in 1912. Het stadsbestuur van zijn kant heeft het noorden gebouw verlaten in 1920 en verhuisde naar het huis place Jean Teilliet. De school gesloten in 1978. Het is sindsdien omgebouwd tot een feestzaal.

De granieten steengroeve in de zuidelijke ingang

(La carrière de granit à l'entrée sud)

  Een granieten steengroeve is gelegen aan de zuidelijke ingang van het dorp en begon te worden benut in de jaren 1920 een beroemde granieten werd er gewonnen voor kracht en gebruikt voor ballast en stichtingen. Carrière in dienst van een groot aantal arbeidskrachten in de jaren 1970, maar het werd geconfronteerd met twee problemen: ten eerste het was beperkt in zijn uitbreiding als gevolg van de positionering, de andere activiteiten genereerden overlast voor de bewoners van de stad. Het werd dan ook verlaten. Er is nog een carrière in het bedrijfsleven: Négrat carrière op de linkeroever van de Vienne. Een derde carrière is aanwezig bij de noordkant van het dorp.

De Roc Branlant

(Le Roc Branlant)

  Rocky the Rock is gelegen langs de Issoire, aan de overkant van de dam weg. De rots is gelegen in de vegetatie, waardoor het moeilijk te zien in het voorjaar en de zomer. Volgens de legende, de Roc Rocky beweegt om middernacht op kerstavond.

Lise Dellac

(Lise Dellac)

  Vrijdag 7 juli - Arènes Crevelier - 8:30 pm - 1 euro Volks

Duende

(Duende)

  Vrijdag 21 juli - Arènes Crevelier - 20u30 - 1 euro Latijnse muziek

Akan Khelen

(Akan Khelen)

  Vrijdag 28 juli - Arènes Crevelier - 20u30 - 1 euro Balkan nomadische muziek

Ideo

(Ideo)

  Vrijdag 4 augustus - Arènes Crevelier - 8:30 pm - 1 euro Franse pop, reggae, pop

Thomas Sarrodie

(Thomas Sarrodie)

  Vrijdag 11 augustus - Arènes Crevelier - 8:30 uur - 1 euro Blues Rock

Producentenmarkten

(Marchés de producteurs)

  Winkelen en lokale proeverijen van lokale producten in een gezellige sfeer. Donderdag 6 en 20 juli op de plaats Henri Coursaget donderdag 3 en 17 augustus in Les Roches Bleues

Muziekfestival

(Fête de la musique)

  Woensdag 21 juni Ferme Saint-Michel en omgeving Programma 9u30 - 10u15; 10h30 - 11h15 Open repetitie van de muziekworkshops van het IME waar de schoolmeesters van Confolens die hen wensen kunnen komen, een muzikaal moment delen van 14.00 tot 15.00 uur. Buitenmuzikale siesta. Onmiddellijke start, in het trans-Atlantisch, naar de landen van muzikale dromen en muziek van de wereld met gegarandeerde zachte landing ... 15u - 16u30 Muzikale animaties, creaties van creaties, open voor iedereen, georganiseerd door het animatiepan van de receptie van Vrijetijdsbesteding van het Centrum Socioculturele Conventie 17u - 18u30 Muzikale animaties / Blindestudie 18h30 - 19u Scène ouverte 19h - 19h45 EDM met Michel Mathé en Paul Grollier (chromatische en diatonische accordeonklassen) 20h - 20h30 De muzikanten van Lo Gerbo Baudo 20h30 - 9:15 uur Scène open 21:30 - 11:00 uur Las Gabachas de la Cumbia (Cie O Kazoo van Poitiers) - Cumbia, Latijns-Amerika Snacks - Snacks Convivialiteit - Diversiteit - Iedereen - Participatief

Evenement

Vertaling probleem?

Create issue

  Webapplicaties ontwikkeld door www.delenateagency.com
Commercial Service
e-OfficeNFC EIRL Frankrijk
jpverger@e-officenfc.com
Tel: +33 6 86 89 70 77
www.e-officenfc.com

  De informatie op de webpagina's van eRESTAURANT NFC aanvaardt geen enkele onderneming Delenate Agency. Voor meer informatie kunt u naar de algemene voorwaarden te raadplegen op onze website www.e-restaurantnfc.com